Kırşehir Gezegenevi ve Kültür Parkı Mimari Proje Yarışması
2016 | ödülsüz | Kırşehir | Kırşehir Belediyesi

Yapı han şemasından üretilmiştir. Tüm mekanlar avlu etrafında tasarlanmıştır.Özellikle Kırşehirin sert iklim koşulları yapının kompakt ve mekanlarının korunmalı tasarlanmasını gerekli kılmıştır.Yapının şekillenmesindeki önemli etkenlerden birisi de konuya odaklanmayı sağlayacak mekanların kurgulanması olmuştur. Bu amaçla mekanlar odaklanmayı sağlamak amacı ile dış etkenlerden soyutlanmıştır.Neşet Ertaş Kültür Merkezi, yeni yapılacak Cami ve Gezegenevi külliyesinin oluşturacağı yapısal mekanı vurgulamak amacı ile tasarlanan park, çim alanlar havuz ve bitkisel peyzajın sade ve dingin olması düşünülmüştür. Havuzlar hem gösteri amaçlı hemde yansıma işlevi için tasarlanmıştır. Yapı içe dönük tasarlanmasına karşın kafeterya bağımsız olarak park ile birlikte kullanılabilmektedir. Yapının köşesine konumlandırılan giriş holü yapıdaki tüm mekanlarla iletişimi sağlayan bir karşılama mekanıdır. Giriş holünün konumu kültür merkezinin girişleri dikkate alınarak seçilmiş, kültür merkezi girişleri ve gezegenevi girişi ortak bir mekan oluşturmuştur.Giriş holünün sağ tarafında üst kattaki planateryumun da algılanacağı sergi holü tasarlanmıştır. Hem giriş holü, hem de sergi holü yapının orta mekanında bulunan avluya açılır. Avlu yapının açık ve kapalı işlevlerini organize eder. Açık amfideki etkinlikler ile kafeterya, sergi alanı ile çok maksatlı salon veya sergi holündeki etkinlikler ile avlu bütünleşir. Avlu tüm bu mekanlardaki etkinliklerin parçası olur ve bir katalizör görevi görür.Planetaryum, bir üst kotta tasarlanmıştır. planeteryumun kitlesi amfi, avlu, sergi holü, kafeterya, kütüphane ve terastan algılanabilmektedir. Gezegen evinin tüm işlevlerine planetaryum fon oluşturmaktadır.